tiistai 24. syyskuuta 2013

HAU:n iltakarkelot (=tokoryhmän seisoskelutuokio)

Paikkaistumisessa menin ekaa kertaa täysin piiloon. Sätkä kuulemma tapitti kuin patsas siihen saakka, kunnes kävin kurkkaamassa ja kehumassa, jonka jälkeen sen pää pyöri & paino siirtyili. Sonja kutsui meidät takaisin heti, kun Sätkä rauhoittui. Paikkamakuussa ei muuta ongelmaa kuin evl-käskytykset, joita Sätkän kanssa ei olla pitkään aikaan tehty ja joissa se vähän mokaili.

Illan teemana olivat häiriöt. Appari häiriköi ensin kolmen koiran perusasentoriviä mm. käskemällä koiria maahan, liikuskelemalla eri tavoin edessä ja takana sekä heittelemällä leluja. Maahan-käskyt hämäsivät Sätkää tosi paljon, sillä kun on niin vahva magneetti rintakehässä :) Niin ja Veeraa se kuuntelee muutenkin tosi herkästi. Lopulta se ei kuitenkaan reagoinut, kun Veera käski viereistä koiraa maahan, ja omatkin hämykäskynsä se kesti nami nokan edessä. Muuten kaikki meni ok, jopa selän takana heitetyt pallot oli mahdollista sulkea pois!
Sitten liikkeelle. Seuraamisessa Sätkä sulki hyvin pois erilaiset liikehäiriöt ja fyysisen painostuksen, mutta äänet ja lelut olivat haastavampia. Lopulta pystyin jopa seurauttamaan sitä suoraan palloa pyörittelevää Veeraa kohti, kaksi uskomatonta kärpästä yhdellä iskulla! Täytyy sanoa, että vaikka Sätkä ei vielä pärjää muille koirille häiriökestävyydessä, niin se on kehittynyt aivan valtavasti omalla mittapuullaan. Tällaiset lelu- ja Veera-häiriöt olisivat olleet aivan mahdottomia jopa viime keväänä :)

Muuten treenasimme itsekseen, häiriönä siis muut ympärillä puuhaavat koirat. Tunnarissa seisoin jälleen puolessa välissä koiraa ja kapuloita ---> "oma"-käsky. Sätkä löysi oman neljä kertaa putkeen, ja kerran tai kaksi jouduin kutsumaan sen pois maistelun takia. Kaksi kertaa S palautti oman yhdellä nostolla, kaksi kertaa se taas tiputti epävarmasti kapulan ennen tuontia.

Kaukoja teimme hyppyrima koiran etujalkojen edessä. Riman kanssa sujuivat 20m etäisyydetkin, mutta ilman rimaa mun piti jäädä lähemmäs. Hankalin on yhä se s-i-vaihto. Kyllä me nykyiselläänkin saisimme ok numeron kaukoista, mutta kympithän tässä ovat tavoitteena! Note to self: Ole supereleetön, rauhallinen ja maltillinen vaihtokäskyjen kanssa.

Jäävissä vuorossa pitkästä aikaa muutkin kuin istuminen! Alun muistuttelun jälkeen Sätkä erotti hyvin eri käskyt, mutta taakse kiertämistä seisomisessa pitää taas treenata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti