keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Voi-tarkistus

HAU:n tokoissa kokeilimme Sätkiksen kanssa voivoi-juttuja. Edellisellä viikolla lähikentällä tehty tsekki oli enimmäkseen liiketarkistusta, tämän taas oli tarkoitus tutkailla kisatilannetta (=liikkuria ja pahempia häiriöitä). Mun on pakko pakko pakko muistaa treenata enemmän liikkurin kanssa, se nimittäin selvästi häiritsee Sätkää turhan paljon. Lisäksi Sätkän on yhä vaikea keskittyä, kun (varsinkin tuttu) koira tekee jotain vauhdikasta vieressä. Veera kyllä totesi, että S on kehittynyt tuolla saralla hurjasti, joten eiköhän toivoa ole meillekin :)

Ruutu oli ok. Sätkä haki ihan vasempaan laitaan, koska sitä ahdisti oikealla juokseva Sara, mutta mä olin tyytyväinen että se ylipäätään ampaisi koko ruutuun, olin varma että kyttäysmoodi jäisi päälle. Seuraamaantulossa S lähti jo liikkurin käskystä, uusintayrityksellä ok.
Liikkeestä istumisessa itse istuminen oli hyvä, mutta ai hitto kun oli vaikeaa kestää mun taakse meno, kun Sara treenasi siellä! Korjasin etupalkalla.
Seuraamisessa olin lähinnä tyytyväinen, että koira kulki mukana, suurimmaksi osaksi ihan kontaktillakin. Paikka on parantunut huimasti.
Luoksetulo oli stoppien kannalta yllättävän hyvä, mutta taas liikkurin käskytys aiheutti ennakointia.
Kaukoja otin peruuttamisen kautta, hiomista on vielä varsinkin s-i -vaihdoissa, mutta maltti paranee koko ajan.
Sitten se kamala tunnari. Päätin olla hullunrohkea ja kokeilla sitä Purinalla, missä se on pariinkin otteeseen hajonnut turhan korkean vireen  johdosta. Matka oli 10m, ja Wilma viljeli kapuloiden sekaan paljon kinkkua + vein itse oman. Maltti oli Sätkällä hyvä eikä mua haitannut, että se pariin otteeseen merkkasi oman mutta jatkoi kinkkujen syömistä. Itse nouto oli yllättävän siisti, S korjasi kerran kapulaa suussa. Noottia sain siitä, että autoin koiraa kehumalla, kun se nosti oman suuhun, ja lisäksi voisin lopettaa itse viemästä kapulaa.
Hyppynouto oli yllättäen huono. Sätkis tuli ekalla kerralla hypyn ohi, ja kun tokalla autoin antamalla hyppykäskyn, kolautti se hyppyä takajaloilla. Muuten ok.
Metskun heitin ekalla kerralla vahingossa samaan kohtaan, jossa tunnari oli ollut ---> Sätkä jäi tietenkin syömään pari unohtunutta kinkunpalaa. Toiseen suuntaan heitettynä ok, palkkasin luovutuksesta.

Ai niin. Alkuun otettiin ryhmäpaikallaolot. Istumisessa Sätkä oli viime kerran jäljiltä ahdistunut ja epävarma, ja minuutin jälkeen se valahtikin maahan. Korjauksen jälkeen likka selvästi rentoutui ja istui tokan minuutin hienosti. Olin näkyvillä ja kehuin pari kertaa. Makuussa 4min piilo ei ollut ongelma, vaikka olin ilkeä ja kävin matkalla lässyttämässä Erikan iiiiiihanalle kymmenviikkoiselle keepiepennulle. Vino piilo aiheutti tietysti lonkalle tippumisen, mutta pienestä levottomuudesta huolimatta olin tyytyväinen, EVL-käskytyksetkin sujuivat ongelmitta.

_____

Johtopäätöksiä: Liikkeistä eniten hajalla ovat tunnari ja kaukot, muissa pitää oikeastaan vain hankkia varmuutta ja hioa pikkujuttuja. Eikä noissa kahdessakaan nyt ihan nollasta lähdetä, tunnarissa pitää vain saada väärä haistelutekniikka karsittua, kaukoissa taas saada s-i -vaihto toimimaan pidemmältä matkalta. Suurin ongelma on jälleen kerran Sätkän huono keskittyminen, joka kehityksestä huolimatta usein sotkee treenejämme. Siispä aloitamme nyt rankan häiriökuurin, liikkeitä hiotaan osissa ja pääasiassa keskitytään siihen, että saan rikottua tuijotusmoodin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti