maanantai 13. toukokuuta 2013

Viikkotokot

HAU:n tokoissa Sätkä pääsi jatkamaan Ninan ohjeistamaa häiriötreeniä. Veera mm. potki maata, käveli läheltä ohi ja sanoi Sätkän nimen, ja jokaisesta kontaktintippumisesta "äp" ja "seuraa". Sätkä vastasi treeniin melko kivasti, mutta töitä on tehtävä paljon, ennen kuin se kestää normaaleja häiriöitä ja sulkee ne pois jo ennen huomauttamista.
Seuraamista treenasin jo tutuksi käyneellä kaavalla. Ensin paikan muistuttamista pienellä hihnapakotteella, jonka jälkeen hihna pois ja normiseuraamiset kehiin. Tämä systeemi on tuottanut hyvin tulosta, keulimiset ovat jääneet ja koira keskittyy todella kivasti. Ainoa miinus on, että korkea vire johtaa ääntelyyn askelissa.
Luoksetuloja otettiin neljä: ekalla kolmella pysäytin Sätkän vaihtelevalla etäisyydellä ja heitin suoraan pallon, neljännellä otin koko liikkeen. Eka stoppi ei vieläkään ole täydellinen.
Hyppynoutoakin tuli pitkästä aikaa treenattua! Vinoissa heitoissa piti alkuun avittaa koiraa uudella "hyppy"-käskyllä tuomisvaiheessa, mutta parin toiston jälkeen palaset loksahtivat paikoilleen, ja kapula palautui hypyn yli törkeän vinoillakin heitoilla.
Viimeisenä treenilistalla oli tunnari. Namit rauhoittivat koiraa ja omakin nousi, mutta kummallakin yrittämällä Sätkä tarvitsi multa tukea itse noutoon. Varmuus siis puuttuu.

Rommikin pääsi pyörähtämään hallilla! Se tykitti puomia, putkia ja keppejä, teki parit söpöt ja ei-niin-tarkat tokoliikkeet ja temppuili, eikä muuten ollut yhtään tuhma :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti