torstai 30. toukokuuta 2013

Hyppytekniikkaa, tokoa, jälkeä, viestiä, esineruutua, aksaa, paimennusta...

Jeeee! Pääsykoe on ohi = aika hamstrata koirajuttuja!

Heti viikonloppuna meillä oli Vapun tuplahyppis (jatkoa HAU:n kurssille). Lauantaina aloitimme korkeuden arvioinnilla, ja Vappu totesi, että Sätkä jännittää yhä korkeuksia. Sen arviointikyvyssä tai fyysisissä taidoissa ei ole moittimista, mutta korvien väliä voisi parantaa. Palaamme siis vuodentakaisiin korkeustreeneihimme! Seuraavaksi Vappu rakensi meille ratatilanteita ja ohjaajahäiriöitä treenaavan radan, jonka alussa ollut power grid oli (kiireen takia) Sätkälle turhan haastava, mutta muuten koira arvioi etäisyydet ja korkeudet hyvin, ja taipuminen toimi. Päällejuoksua teimme jälleen vauhditta.

Sunnuntaina aloitimme setillä, jossa oli siksak-perussarja, viiden hypyn kaarre ja 6ft-9ft-9ft -suora. Sätkä työskenteli muuten hienosti, mutta 6ft jälkeen ollut okseri tuotti alkuun vaikeuksia. Koira korjasi hyvin. Seuraavaksi teimme taas radantyyppistä, ja mun tehtävänä oli pitää mahdollisimman paljon ääntä. Ääni vaikutti Sätkään odotetulla tavalla, ja rimoja tuli alas. Lisäksi ennakoiva valssi oli jostain syystä ihan tajuttoman vaikea.

Kaiken kaikkiaan Sätkä hyppeli varsin pätevästi, ja hyppytekniikkaa on niin hauskaa treenata Vapun kanssa, kun teemme muutakin kuin niitä perusjuttuja. Kyllä tämä lähes kolmen vuoden tekniikkatreeni on tuottanut tulosta! Vappu sanoikin lopuksi hyvin: fysiikaltaan ja jaksamiseltaan Sätkä on jees, mutta välillä se sätkäilee tarpeettomasti :D

______ 

Maanantaina kävimme Mariian ja koirien kanssa Haltialassa maastoilemassa. Redi ja Sätkä suoriutuivat melko mallikkaasti elämänsä toisista viestitreeneistä, juoksuintoa ainakin piisaa molemmilla ;) Juoksutimme vain neljä kertaa, joista ekalla oli näköyhteys ja kolmella muulla ei. Jälleen Sätkä juoksu hyvin Mariian luokse, mutta mun suuntaan oli ongelmia. Koira kuulemma lähti innolla, mutta jostain syystä sen reitti vietti liikaa vasemmalle, ja se kääntyi molemmilla kerroilla takaisin. Koira rauhoittui hyvin molemmissa päissä.

Seuraavaksi paneuduimme 20x50m esineruutuun. Vein Sätkän kanssa yhdessä kaksi esinettä, ekan (hanska) melko keskelle ja tokan (panta) aivan takarajalle. Eka palautui hyvin, mutta tokan löytymiseen kului enemmän aikaa. Sisukkaasti S kuitenkin työskenteli. Vikan esineen (Redin lelu) Mariia vei taas keskelle, se löytyi hyvin.

Sätkän jäljellä oli kolme palloa ja kaksi keppiä & joitain namikasoja, pituutta 200m ja ikää 1,5h. Etenimme uudella ajatuksella: minä en liiku ennen kuin liina on kireä. Taas Sätkä näytti siltä, ettei sillä ollut harmainta aavistusta jäljestä, mutta kummasti kaikki pallot palautuivat ja päädyimme oikeaan lopetuskohtaan. Keppejä Sätkä ei edes merkannut, ja kerran se hukkasi jäljen pahasti.

Illalla HAU:n tokoissa Sätkis puuhasteli avoimen luokan juttuja. Teimme kaksi paikkamakuuta: ekassa olin näkyvillä, ja Sätkä makasi rennosti huolimatta rivissä haukkuvasta koirasta & muusta trafiikista. Tokan otin piilona, tosin työnsin pääni vähän väliä ovesta ja kehuin koiraa, kun se ei ahdistunut liikaa haukkumisesta. Pää pyöri jonkin verran, mutta koira ei näyttänyt ahdistuneelta!

Erika liikkuroi meille joitain avon juttuja putkeen. Liikkuri ei Sätkää häirinnyt, mutta jälleen kerran se jumitti, tällä kertaa kun Sara teki kaukoja. Huoh. Luoksetulo oli hyvä, seuraaminenkin jumittamista lukuun ottamatta, kaukoissa sama juttu. Lopuksi Erika häiriöi Sätkän perusasentoa, mikä sujui yllättävän hyvin. Sätkä sulki tarkoitukselliset häiriöt hyvin pois, mutta taas se Saran treeni oli pa-ha... Ennen se oli vain Rinna ja putket, nykyään ilmeisesti riittää jo Sara ja rauhalliset jututkin.

_____

Keskiviikkona pääsimme piiiiiitkästä aikaa omiin aksatreeneihimme! Jouni oli tällä kertaa kouluttamassa, ja teimme 10 esteen tekniikkapyöritystä. Pakko mainita, että Vapun kurssilla ongelmia tuottanut ennakoiva valssi sujui nyt täydellisesti :D Samoin pakkovalssi oli hyvä, mutta liikkuva päällejuoksu ei ottanut sujuakseen. Ilokseni sain tungettua kolme liikkuvaa valssia peräkkäin suht mallikkaasti!

Sivussa kävimme treenaamassa Jounin määräämiä sylkkäriä ja sylivekkiä. Sylivekki sujui hyvin, mutta sylkkäri vasempaan tuotti vaikeuksia, koska Sätkis ei olisi halunnut tulla käteen, vaan hakeutui hypylle ennen aikojaan.

_____

Torstaina ajelin Lopelle paimentamaan. Voi sitä Sätkän riemua, kun se tajusi, mitä oltiin menossa tekemään :) Hirveästi en taaskaan osaa mitään sanoa, mutta Sätkä sai tehdä flänkkejä, opetella suuntakäskyjä, kuljettaa lampaita ja ennen kaikkea mennä maahan. Tällä kertaa se kuunteli melko hyvin maahanmenokäskyä! Minä sen sijaan olin taas ihan pihalla... Ilmeisesti koira työskentelee kuitenkin kivasti, koska Virpi ilmoitti, että systemaattisella treenauksella se voi jo suorittaa perusradan kesän lopulla.
Ai niin. Sätkä muuttui hetkessä tilakoiran näköiseksi, kun se kävi läträämässä viereisessä mutaojassa oikein olan takaa, hölmö on niiiiin syntynyt maalle :)

1 kommentti: