maanantai 20. toukokuuta 2013

Agiepikset + helluntaimaastoja

HAU järjesti epikset mölleilleen + ykkösissä vielä tunaroivilleen, ja me tietenkin osallistuimme Sätkän kanssa. Tuomarina toimi Sari Vähäniitty, joka jakeli vinkkejä ekan radan jälkeen ---> radan sai mennä uusiksi. En muista radan tapahtumia kovin tarkkaan, mutta molemmilla radoilla tuli jotain keppiongelmaa & rimoja alas. Vähis huomasi, että rima tuli alas kun sanoin jotain koiran ollessa sen päällä. Nyt en keskeyttänyt tippuneeseen rimaan, katsotaan mitä tästä seuraa.
Lopuksi Veera kokeili vielä samaa rataa Sätkän kanssa, ja luonnollisesti kaksikko suoriutui paljon mun ratjoa paremmin ;) Itse kokeilin Rinnan ohjaamista, varsinkin kontaktit olivat aika jännittäviä :D

____

Helluntaina vietimme Veeran kanssa Rinnan synttäreitä Luukin metsissä jäljen ja esineruudun merkeissä. Jälkien vanhetessa kävimme väsäämässä n. 10x50m esineruutukaistaleen, josta Sätkä sai hakea ensin yhdessä viedyn kakkapussirullan ja sitten Veeran viemän lipokkaan. Molemmat esineet olivat takareunalla, ja tavoite eli Sätkän itsevarmuuden kasvattaminen sujui hyvin, sen verran helposti esineet löytyivät.

Sätkän jäljellä oli pituutta 150m, kolme palloa & yksi keppi ja ikää tunti. Lisäksi joitain pätkiä oli namitettu kuivamuonalla. Sätkä ilmeisesti nosti jäljen ihan ok, vaikka itse yhä kuvittelin sen etsivän sitä. Ruoka ei pahemmin koiraa kiinnostanut, olisiko se syönyt kaksi namia koko jäljeltä? Pallot sen sijaan nousivat, ja niiden kanssa maltettiin ihan leikkiäkin. Vikan pallon ja kepin välisellä pätkällä päästin Sätkän liinasta irti, ja koira paineli metsään melkoista kyytiä. En tiedä kuinka monta kulmaa se siellä oikoi, mutta jossain vaiheessa se palasi vika keppi suussaan luokse. Lopetettiin tähän.

Totesimme Veeran kanssa, että Sätkällä on hyvin omalaatuinen ja vaikeasti luettava jäljestystyyli. Se ei suinkaan kulje nenä maassa, vaan pää on puoliksi pystyssä ja suu auki (samaa esiintyy muuten tunnarissa, Sätkä siis ilmeisesti haistaa paljolti suun kautta?). En osaa yhtään sanoa, milloin se jäljestää ja milloin ei. Kaikki pallot ja keppi kuitenkin löytyivät, joten kyllä se jäljestää osaa... Jatkossa pidän liinasta kiinni henkeni kaupalla ja opetan Sätkän sietämään vetopainetta jäljestystä keskeyttämättä, suorastaan vaadin tiukkaa liinaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti