torstai 25. huhtikuuta 2013

Hallitokot, maastoja, Vapun hyppis, kenttätokot

HAU:n tokoissa Sätkis treenasi mm. luoksetulon ekaa stoppia voi-matkalla (taas siis appari heittämässä lelua), nyt oli vähän ennakointia ilmassa, joten painotettiin läpijuoksuja. Kaukoissa Veera naksutteli hyviä vaihtoja, sekalaista oli. Metskua Sätkä haki kivasti, mutta vaikeutettu versio olikin sitten onnistumisprosentiltaan huonompi: Sätkän piti luovia neljän häiriöihmisen rykelmän läpi mun luokse, ja kovasti se välissä yritti luovuttaa kapulaa muille :D Loppuun penska puuhasi jotain pientä aksaa, keppikulmia lähinnä.

Tiistaina eksyttiin Wilman kanssa sateeseen treenaamaan maastojuttuja. Esineruutu sotkettiin mielenkiintoiseen maastoon: lähes täysin avoin, muhkurainen alue, jonka reunalla oli jyrkkä kallio, perällä pieni risukko ja kaikkialla paljon vettä. Eka esine (pahvirasia) vietiin yhdessä Sätkän kanssa mielikuvana kallion päälle, suuhun poimiminen vähän epäilytti mutta muuten jees. Tokan (panta) Wilma vei risukkoon, Sätkä etsi sitä todella sisukkaasti ja kauan ja oli vakuuttunut, että se oli puussa. Ilmeisesti navakka tuuli painoi hajun sinne. Lopulta pantakin löytyi, hieno S! Kolmas esine (hanska) oli helppo, sen Wilma vei alueen keskivaiheille. Nyt Sätkä oli ensimmäistä kertaa käskyn alla ennen lähetyksiä.
Vuoden eka jälki oli kivassa maastossa, pituus reilu 100m neljällä kepillä ja ikää reilu tunti. Tavoite olisi saada Sätkä keskittymään epäonnistumisten kautta, joten minä en enää saa puuttua sen jäljestykseen millään tavalla, ja jos koira hukkaa jäljen, niin onpahan seuraavalla kerralla tarkempi. Epäonnistumisten sarja alkoi hyvin, kun Sätkä ei oikein missään vaiheessa ollut koko jäljen päällä. Yksi keppi nousi ihan tsägällä, ja koska sen jälkeinen meininki oli niin säätöä, niin lopetimme.

Torstaiaamuna matkasimme Sporttikselle Vapun hyppikselle Eevan ja Kumman seuraksi. Sätkän kanssa työstettiin päällejuoksun hyppytekniikkaa, joka sillä on aivan järkky. En yhtään kyllä ihmettele, varsinkin takaakierrosta tehdyssä päällejuoksussa koira joutuu vääntymään niin tuhannen mutkalle ja lisäksi hyppäämään koko riman leveyden. Sätkän kanssa pitää jatkossa tehdä paljon pelkkiä päällejuoksuja ilman vauhtia vähitellen kulmaa vaikeuttaen ja rimaa nostaen, jotta se saa itse opetella käyttämään kroppaansa oikein ja nostamaan takajalat mukaan hyppyyn. Perussarjat ilman vauhtia ja takaakiertojen kanssa ok, mutta sarjan ulkopuolella Sätkän laukka näytti melko raskaalta.

Illalla (jee valoa ja sula kenttä!) Sätkis pääsi vielä tokoilemaan lähikentälle. Tsekkasin voittajan läpi. Seuraamisessa paikka oli takana mutta koira oli turhan tiivis, kontakti säilyi hyvin ja askelissa pääsi jokunen ääni. Liikkeestä istuminen tuotti yllättäen vaikeuksia, asento (=korvat) vähän hukassa. Puunouto ilman hyppyä ok, metsku tipahti matkalla ja tuontivauhti oli ravi. Ruudun seuraamaantulossa ampaisi ensin ohi. Tunnarissa viljelin kinkunpaloja kapuloiden sekaan, ja Sätkä malttoi hienosti käyttää nenäänsä, tosin se pureskeli omaa tuontivaiheessa. Kaukoissa tein sarjan loppuun, vaikka S liikkui yli puoli koiranmittaa. Luoksetulon eka stoppi oli yleismittapuulla jees, mun kriteerit eivät täyttyneet. Maahanmeno tuttuun tapaan näyttävä.
Korjauskierros: Seuraamisessa yhdet askeleet ilman ääntä ---> palkka. Liikkeestä istumista pari toistoa, nyt kuunteli siististi. Metskun kanssa leikittiin ja hetsailtiin. Ruudusta treenasin loppuosan, palkka odotti vasemmassa kädessä. Tunnarikapulan pitoa ja parin askeleen tuontia. Kaukoja peruutuksen kautta, näin tehtynä 15m:kään ei ole ongelma. Luoksetulossa yksi lelustoppi.
Kaiken kaikkiaan hiottavaa on vielä paljon, mutta dogin ilme on huisin kiva ja siirtymät sujuvat todella hienosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti