keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

PUM-aksaa ja Nina Manner

Sätkä-raasu on ollut lukemisteni takia melko totaalisella treenitauolla, joten kun pitkästä aikaa ehdin viedä sen aksatreeneihin viime keskiviikkona, oli räjähdysvaara melkoinen. Radan teema oli onneksi irtoaminen, mikäs sen täydellisempää! Pätkä suoriutui irtoamisista tosi hienosti, mutta kun olisi irtoamisen sijaan pitänyt kääntyä, niin vaikeaksi meni. Hyppytekniikka oli jostain syystä aivan hanurista, rimoja tipahteli ja suoraan hyppääminen näytti työläältä. Onneksi käymme pian taas fyssarilla. Jaakotuksissa mun pitää muistaa viedä hyppy loppuun saakka yläkropalla.
Täytyy kyllä nyt skarpata ja käydä vaikka aamupäivisin hallilla, niin räjähtävää iloa agilityesteiden tykittäminen pikku Tuulettimielleni antaa :)

Maanantai-iltana Nina Manner oli jälleen kouluttamassa tokoporukkaamme. Sätkiksen luoksetulo pääsi syyniin: seisominen on hyvä lyhyeltä matkalta, mutta kauempaa en saa siihen sitä täydellistä terävyyttä. Näytimme yhden voi-matkalta tehdyn stopin, joka kuulemma on hyvä, mutta meikä haluaa täydellisen! Jatkossa etenemme seuraavanlaisella kaavalla: yksin treenatessa vahvistan liinat kii -stoppia lyhyeltä matkalta, kaverin ollessa paikalla käytän tilaisuutta hyväkseni ja laitan muut heittämään pallon puolestani. Alkuun appari seisoo pysäytyspaikasta etuviistossa, jotta koira näkee pallon tulevan, myöhemmin apparin voi siirtää mihin vain ja mielellään paikkaa ja puolta vaihdellen. Niin ja ihmismäärää. Jos Sätkä yhtään kyttää apparia, niin läpijuoksu.
Kaukojen etäisyyttä alamme kasvattaa seuraavasti: ensin olkkaritokoissa koiran vire mahdollisimman korkeaksi, sitten vasta normivireessä muissa treeneissä. Jos ääntelee niin "höpöhöpö ei noin" ja vaikka häätää koiran pois ---> alusta. Vääristä vaihdoista suullinen palaute ja uusi yritys.

Sarjassamme Veeran järjettömät temput: Sätkä opettelee nykyään sätkimään.

2 kommenttia:

  1. Sei oo järjetöntä, vaan söpöä (eiku hauskaa)! :D

    VastaaPoista
  2. No hauskaa ainaki! 10min Mozartin sinfonian tahtiin sätkimistä, ai ai...

    VastaaPoista