tiistai 12. helmikuuta 2013

Taas yksi harmaa ja kuvaton treenipostaus

HAUn tokoissa Sätkis sai treenailla avon juttuja, ihan lauantain koetta ajatellen. Hyppy oli periaatteessa ok, mitä nyt koiralla oli suuria vaikeuksia keskittyä, kun Sara kiersi siivekettä vieressä, leikki vinkupallolla ja Veera vielä antoi positiivista palautetta... Rankkaa häiriötä? Palkkasin aina, kun koira malttoi luopua tuijotusmoodista ja nostaa kontaktin. Noudoissa Sätkä on hienosti lopettanut nykimisen. Muutenkin noudot olivat siistejä, tosin Purinan nukkapohja tarjosi turhan haastavan kapulanetsimismaaston. Kaukoissa palkkasin ekaa istumista sekä koko settiä. Luoksetulon stoppi ei ollut mieleinen, mutta sillä mennään. Seuraaminen oli vaihteeksi kamalaa, Sätkä ylityösti eli painoi, edisti ja vinkui. Toisaalta sen keskittyminen oli paljon normaalia parempaa.

Viime kokeessa Sätkä selvästi otti häiriötä liikkurille annetusta kapulasta. Nyt liikkuri heitteli kapulaa ja juoksi sen kanssa feikaten lelunvientiä. Sätkällä oli suuria vaikeuksia luopua liikkurista ja nostaa kontaktia, mutta olin kuitenkin tyytyväinen että se ylipäätään kykeni siihen. Liikkuroitu nouto + kaukot -setti ei tällä kertaa tuottanut ongelmaa (paitsi että Sätkä nykäisi "käsky"llä).

Paikallaoloja kaksi, eka istuen ja toka maassa. Molemmissa olin näkyvillä. Istumisessa ei ongelmaa, mutta makuussa Sätkä jonkin ajan kuluttua oli vinossa lonkalla eikä korjannut heti käskystä. Tämä syyniin!

Lopuksi Veera jälleen viihdytti Sätkää, tällä kertaa vinkupalloleikillä sekä kierimistempun opettamisella. Totesimmekin lähtiessämme, että Sätkän ultimate focus test on Veeran lähellä treenaaminen. Jos se siihen kykenee, niin kaikki muu häiriö on lastenleikkiä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti