lauantai 26. tammikuuta 2013

Vau, mikä luoksetulo!

Tänään ajeltiin aamupäivästä Porvooseen tokokisaamaan. Onnistuin tyylikkäästi eksymään teollisuusalueelle ("siis mullahan on kuvamuisti, ei mun tätä karttaa tarvii printata!"), ja lopulta sain puhelun että oletko tulossa, paikkamakuuryhmäsi alkaa juuri.  Löysin ohjeiden avulla perille ja kipitin Sätkän kanssa halliin ja siitä suoraan paikallaoloon. Lisäksi olin ryhmäni ensimmäinen, joten en ehtinyt tehdä normaaleja virittelyjä kun piti melkein heti palata kehään tekemään yksilöliikkeet.

 • Paikkamakuu 10 - Pysyi! Kaksoiskäsky lopun perusasentoon, mutta Pörsti missasi.
 • Seuraaminen 8 - Hyi. Liikkuri juoksi ennen seuruuta korjaamaan merkkejään, ja Sätkä ilmeisesti tulkitsi tämän lelunvientinä, koska se tuijotti aina siihen suuntaan kävellessämme maanisesti eteenpäin. Kuuliaisuuttaan koira käveli seuruukohdassa, mutta kontakti ja intensiteetti puuttuivat lähes täysin.
 • Liikkeestä maahanmeno 10
 • Luoksetulo 10 - Täydellinen! Vauhtia oli reippaasti molemmilla pätkillä, S tuli törmäämättä suoraan eteen ja ennen kaikkea pysähtyi niin seinään, että saimme taputukset yleisöltä ja tuomarikin totesi että vau!
 • Liikkeestä seisominen 10
 • Nouto 10 - Tästäkin olen niin ylpeä. Kapula kimposi ihan hallin vasempaan reunaan, mutta Sätkän luovutusasento oli silti suora ja siisti.
 • Kaukot 7 - Taakse viety noutokapula ahdisti ---> molempiin istumisiin kaksoiskäskyt. Harvinaista.
 • Hyppy 7 - No, mitä voi olettaa kun koira on viimeksi nähnyt hypyn lokakuussa? Meni ensin maahan ja nousi istumaan vasta tokalla käskyllä.
 • Kokonaisvaikutus 8 - Istuminen oli tänään vaikeaa ;)
 • Yhteensä 179p eli AVO1 ja sija 4/9. Aika tasaista oli, kun viisi parasta koirakkoa olivat kaikki neljän pisteen sisällä toisistaan.
Ihana koirani :) Paikkamakuuta se ei ole viimeisen kuukauden aikana tehnyt kuin kerran, ja sitä edeltävät kaksi tai kolme kuukautta vain Purinalla, mutta se pysyi vaikka olimme tulleet halliin minuuttia ennen liikeen alkua. Luoksetulo ja nouto aiheuttivat myös suurta ylpeyttä, ja jäävistä suoriuduttiin tasomme mukaisesti. Ahdistunut Sätkä selvästi oli, ja sen piikkiin pistän nuo muissa liikkeissä tapahtuneet stiplut. Onneksi ehdin normaalissa kisatilanteessa viritellä paremmin ja totuttaa koiraa halliin!

6 kommenttia:

 1. Jee hyvä sätkis!! Pätevää:))

  VastaaPoista
 2. Onnea teille avo1:stä !!!!
  Merja

  VastaaPoista
 3. Onnea hienosta tuloksesta! Ei oo helppoa lähteä kehään, jos joutuu ottamaan koiran suoraan autosta, eikä ehdi viritellä yhtään! Tulipa nyt sekin homma sit treenattua. :) Seuraavaksi voittajaan?

  VastaaPoista
 4. Kiitosta, kiitosta :)

  Suvi,
  Onneksi Sätkä on niin täpäkkä kaveri, ettei tuollainen suoraan kehään juokseminen ole sula mahdottomuus. Myö treenataan vielä kisatilannetta koularin verran, mutta voittaja olisi kyllä kiva korkata tämän vuoden puolella :)

  VastaaPoista