keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Talven ekat

Ulkotokot, mitäh!? Taisivat olla ekat koko talvena. Pienen pyörimisen jälkeen löysimme Sirkun ja Susun kanssa treenikelpoisen lämpäreen, jonne pistimme reenit pystyyn. Sätkiksen kanssa saa lopulta alkaa hioa voittajajuttuja (koska ennen kisaoikeuttahan niiden treenaaminen on täysin kiellettyä!), ja tämäkös mua vasta jännittää. TK2 olisi yhä tarkoitus noukkia, mutta enää ei tarvitse stressata tulosta, voimme maltilla vain treenata kisatilannetta. Nyt ohjelmassa oli seuraavaa:

 • Kisanomainen ruutu tuli tehtyä ihan kokeilumielessä. Sätkä nousi seisomaan liikkurin "kutsu"sta, mutta tämä annettakoon anteeksi, kun kerran ekaa kertaa ikinä oli liikkuroitu loppuosa. Uudella yrittämällä seuraamaantulo oli hyvä. Perään vielä yksi samanlainen ruutu, mutta en kutsunutkaan sivulle, vaan kävin palkkaamassa ruutuun (oli nykäissyt). Ekalla kerralla paikka ruudussa oli edessä vasemmalla, tokalla kerralla Sätkis taas pyöri hetken ja tarjosi mm. paria kulmatötsä-merkkiä ennen oikean paikan löytymistä takaa keskeltä. Reeniä! Lisäksi pitäisi treenata niitä pikkukorjauksia (pari askelta taakse, eteen, sivuille).
 • Luoksetulon seuraava projekti olisi lukkostopin siirtäminen voi-matkalle. Ensin pysäytin läheltä ja heitin itse palkan taakse, sitten pysäytin kaukaa ja Sirkku toimi heittäjänä pari kertaa. Koira kyllä reagoi nopeasti, mutta se täydellinen stoppi jäi puuttumaan.
 • Noudossa treenattiin nykimättömyyttä. Aluksi heijasin kapulaa ja Sirkku huomautti, kun Sätkä nyki (kainalopalkka nykimättömyydestä). Sitten ihan heittojen kanssa, mikä olikin selvästi vaikeampaa. Paremmin toimi, kun Sirkku heitti kapulan. Lopuksi sain itsekin heitettyä kapulan ilman nykäystä, tosin lelun sijaan Sätkä juoksikin kapulalle...
 • Yksi liikkeen alku + palkka.
 • Paikkamakuu oli n. minuutin mittainen pläjäys, sopivan piilon puuttuessa olimme näkyvillä selin koiriin.
Nyt olisi pitkästä aikaa hirveästi treeni-intoa, psyykkeeni kun pystyisi lopulta keskittymään ylempiinkin luokkiin. Liikkeistä suurimpia projekteja taitavat olla tunnari ja kaukot, molemmissa vireongelma. Lauantain kokeessa muistin taas yhden suurimmista ongelmistamme: kun Sätkä ahdistuu, siihen on tosi vaikea saada mitään kontaktia. Kontaktivaikeus on hyvin erilainen kuin Rommin kanssa. Rommi menee täysin passiiviseksi tai vaihtoehtoisesti sijaistoiminnalle paineistuessaan, kun Sätkä taas tekee kyllä annetut tehtävät, mutta se ei työskentele mulle. Seuraamisessa tämän näkee hyvin selvästi: S kulkee mekaanisesti vierellä ilman kontaktia tai (yli)työskentelevää takapäätä. Perusasennossa sitä ei saa millään hienovaraisilla "askel sivuun"-, "paukauta jalalla"- tai "ota uusi pa"-metodeilla nostamaan katsetta maanisesta eteenpäintuijotuksesta. Treeneissä herätän koiran lelulla, mutta tämä ei tietenkään kokeessa onnistu. Mietintämyssyyn siis.

3 kommenttia:

 1. Mä voin kans joskus lähtee jos iltasin treenaatte ja päivä käy. Sätkistä on viimeksi nähnyt alle vuoden ikäisenä! :D

  VastaaPoista
 2. Lähdetään ihmeessä treenaamaan! Mulle käy parhaiten päivät, neljästä eteenpäin on yleensä ohjelmaa. Ilmoittele vain sulle sopivia päiviä :)

  VastaaPoista