torstai 24. tammikuuta 2013

Ei yhtäkään Purina-treeniä!

Lukeminen ja työt ovat vieneet suurimman osan ajastani, joten treenaaminen Sämpylän kanssa on ollut vähäistä. Maanantaina kävimme Agility Akatemiassa tuuraamassa vakkarikurssilaista, vetäjänä Anna Orenius. Olemme kerran aikaisemmin olleet Annan koulutettavana noin vuosi sitten, ja oli hauskaa että Anna muisti meidät (ja rimaongelmamme). Sätkis piti rimoja tosi siististi ylhäällä ihan loppuun saakka, mitä nyt parissa melko kinkkisessä kohdassa unohti takajalkansa. Rata oli kivaa pyöritystä, seuraavia asioita jäi mieleen:
 • Sätkä lukee mun rintamasuuntaa tooodella tarkasti, enkä aina osaa ennakoida tätä (esim. lähtötilanne: kaksi hyppyä suoraan ja viimeinen takaa, mun rintamasuunta ohjasi Sätkän kerta toisensa jälkeen kakkosen ohi jos olin hiukankin kääntynyt kohti kolmosen vasenta siivekettä).
 • Putken "väärään päähän" vienti on helppoa juuri rintamasuunta-jutun takia.
 • Päällejuoksuja pitää vahvistaa palkan kanssa.
 • Niistosokkarit toimivat jees.
 • Jyrkät avokulmat kepeille ovat yhä hankalia (tosin ongelmia ilmeni vasta, kun yritin aloittaa kepeistä, radalla kulma sujui hyvin!).
 • Show&go ei vieläkään toimi, VAHVISTA!
 • Mä en osaa juosta.
 • Backlapissa lähelle estettä.
 • Joskus onnistuminen voi oikeesti olla puolesta askeleesta kiinni.
Radalla oli 25 estettä, joista suoritimme flowssa 13 (mikä muilla kuin ykkösen radoilla taitaa olla meidän ennätyksemme). Toteanpahan vain, että meikäläisen kunto petti esteellä 13. Taidan siis iloisesti kisata ykkösissä mahdollisimman kauan, siellä kun ohjaaminen ei vaadi muuta kuin suoraan juoksemista.

Olen ilmoittanut Sätkän Porvooseen tokokisoihin lauantaiksi, mutta olen unohtanut treenata, hups. Pikakorjauksena tokoilin avo-juttuja iltalenkin yhteydessä tuossa talon edessä tiellä.
 • Noudossa S taas nyki heittotilanteessa, mutta kielto ja uusi perusasento tuntuivat auttavan. Lohduttaudun sillä, että en muista Sätkän koskaan varastaneen kapulalle nykimisestä huolimatta. Palautukset suoristuivat, kun pidin keppiä leuan alla palkkana.
 • Liikkeestä maahanmeno oli hyvä, ja Sätkä nousi aina ekalla sivulle.
 • Liikkeestä seisomisessa koira yllätti ja tarjosi sinnikkäästi maahanmenoa, mutta yhden avustuksen jälkeen se teki taas ihania lukkopysähdyksiään, hyvä kun pystyssä pysyi kun stoppasi niin seinään. Ei kääntynyt perään kiertäessäni taakse.
 • Luoksetulossa stoppi on yhä hyvä tarpeeksi läheltä tehtynä, mutta jo avo-matkalla se venyy. Kyllä tuolla varmaan kympin saa avosta, mutta mie en ole yhtään tyytyväinen kun en saa sitä 10+++ stoppia onnistumaan kauempaa! Eteentulot vinoja, korjasin tämänkin kepillä leuan alla.
 • Seuraamisesta jäi hiukan ristiriitaiset fiilikset. Sätkällä oli kierroksia aika paljon, ja seurauksena se  äänteli vähän väliä. Toisaalta koira kokosi itsensä kivasti ja malttoi pysyä takana lähes koko ajan, käännökset ja pysähdykset olivat tosi siistejä ja painaminenkin väheni, kun pari kertaa tömäytin vasemmalla jalalla. Hitto. En voi korjata kaikkia virheitä kerralla, ja koetilanteessa Sätkä ei (vielä) nosta kierroksia ihan noin korkeaksi, joten toivon, että saan tuon saman seuraamisen miinus ääntelyt.
 • Avon kaukot toimivat yhä moitteettomasti, otin kerran kokeenomaisest ja kerran palkkasin suoraan ekasta istumisesta.
Treenaamatta jäivät siis paikkamakuu sekä hyppy, joista olen kummastakin hiukan huolissani. Hyppyä Sätkä on viimeksi tehnyt edellisessä kokeessa eli lokakuussa. Paikkamakuissa ei ole ollut Purinalla mitään ongelmaa, mutta muualla niitä ei sitten ole tehtykään. Köh. Sätkä kyllä yleistää kivasti.

2 kommenttia:

 1. Show&go?? Siis niinku mikä se on? :D

  Tsemppiä kokeeseen, kyllä te osaatte! :)

  VastaaPoista
 2. Show&go:lla tarkoitan sitä, että voin lähettää Sätkän esim. takaakiertoon ja sijoittua seuraavaa ohjausta varten ilman, että koira jättää takaakierron kesken ja lähtee mun perään. Tää tehtävien kesken jättäminen on viime aikoina ollut meidän suurin haasteemme. Kiitos tsempeistä, mulla on yllättävän rento mieli huomisen suhteen!

  VastaaPoista