lauantai 5. tammikuuta 2013

2013

Jahasta, vuosi vaihtui ja lienee siis aika jälleen kirjata ylös jotain tavoitteentapaista, tällä kertaa vuodelle 2013. Mutta ensin toki tsekataan ne viime vuoden tavoitetoteutumiset!

2012
Agilityssa olisi tarkoitus edetä kisakentille saakka. Ollaan nyt hurjia ja asetetaan tavoitteeksi kakkosiin nouseminen, niin ja kepeistä haluaisin pomminvarmat joka suuntaan. Kisakentille edettiin, tosin vasta joulukuun alussa. Takana nyt 6 starttia ykkösissä, ekalta radalta nolla ja loput hylättyjä (mutta onneksi hyviä sellaisia). Kepitkin ovat alkaneet toimia "joka suuntaan" vasta joulukuussa, tosin parannettavaa löytyy aina.
Tokossa pitäisi lopulta korkata kisaura. ALO1 ja AVO1 lienevät realisisia, ties vaikka innostuisin kisaamaan avoimesta koularin? Virallinen tavoite on kuitenkin sama kuin viime vuonna eli kisaoikeus voittajaan. Tästäkin tavoitteesta jäätiin. ALO1 tuli jo ekasta kokeesta, jonka jälkeen SM-kisoista ALO2, piirinmestiksistä AVO2 ja Purinan kokeesta AVO2. Liikkeissä ei ongelmaa, kisasuoritus vain kaipaa hiomista. Sätkän kanssa on niin paljon hauskempi kisata kuin Rommin, kun koira yrittää koko ajan parhaansa!
PK-puolelle en aseta muita kisatavoitteita kuin BH-kokeen loppusyksystä. Tärkein juttu olisi saada ampuminen kuntoon, lisäksi edetään omalla tahdilla ja kyvyillä jäljellä, tottiksessa ja esineruudussa. Edessä on jälleen kiireinen kevät ja matkusteluntäyteinen kesä, joten muita lajeja emme todennäköisesti edes kokeile. PK-puoli jäi lähes kokonaan. BH-koe olisi varmasti mennyt läpi nyt, kun paikallaolo ei enää ole ongelma, mutta rehellisesti sanottuna en edes vilkuillut koekalenteria. Paukut eivät ole kunnossa, mutta niitä varten on kehitelty etenemissuunnitelma.
Paimennukseen sisältyy vuoden päätavoite eli edes jonkinnäköinen säännöllisyys. Sätkä tuli meille osittain juuri paimentaustoista johtuen, joten on häpeällistä etten ole antanut sille mahdollisuutta todistaa kykynsä. Ja pah... Kävimme lampailla ihan yksittäisiä kertoja, se kun vaatii sen auton. Ei sillä etteikö koiralla rahkeet riittäisi.
Muita juttuja ovat ainakin viralliset luustokuvat ja silmäpeilaus, samoin säännöllinen fyssarilla käynti ja lihaskunnon ja perusterveyden säilyminen. Työstämme myös terävyyden hallintaa sekä haukkumattomuutta. Luustokuvat otettiin hienoin tuloksin: lonkat A/A, kyynärät 0/0, koko muu kroppa priimaa ihan siitä hännän trauma-mutkasta lähtien. Sätkä hallitsee turhautumis- ja kuumumishaukkunsa selvästi viime vuotta paremmin, mutta kierrosten noustessa esiintyy satunnaista piippausta. Keskittyminen on parantunut hitusen.

2013
  • Agilityssa tavoitteena olisi saada ne kaksi puuttuvaa nollaa ja nousta kakkosiin. Toinen tavoite olisi, että Sätkä pystyisi suorittamaan annetun tehtävän loppuun, vaikka mun liike veisi jo seuraavaan paikkaan. Niin ja käännökset paremmiksi!
  • Tokossa olisi kiva saada TK2-koulari ja samalla kisakokemusta. Ehdoton päätavoite on kuitenkin (molempien) keskittymiskyvyn parantaminen, olemassa on vain se oma suoritus. Spesifisemmin kaukot olisi hyvä saada pakettiin.
  • PK-puolella lopultakin se BH, lisäksi lupaan jäljestää Sätkän kanssa useammin kuin kaksi kertaa. Nämä jutut jäänevät kuitenkin taas sivuharrastukseksi.
  • Paimentamassa käymme tänä vuonna ahkerammin, jos auto vain sallii. Mieluummin tätä kuin jälkeä, priorisoidaanko näin.
  • Muita juttuja ovat se itsestäänselvästi tavoiteltava perusterveys, jonka lisäksi olisi mielenkiintoista viedä Sätkä luonnetestiin (tosin edellytyksenä ovat ne paukut). Joku näyttelykin pitäisi vissiin lopulta rykäistä, hyh...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti