lauantai 15. joulukuuta 2012

Purina-aksaa

Olivier Béaslasin itsenäisyyspäivänä Vuokkosilla ottama kuva Sätkästä.


Keskiviikon treenit veti Esa. Radan piti olla sujuva juoksurata, mutta tietenkin me Sätkän kanssa ongimme sieltä esiin kaikki potentiaaliset ongelmakohdat ;) 1-8: Ajatuksen ollessa mukana niistosokkari hypyllä 3 oli hieno, mutta hyppy 5 tuotti vaikeuksia. Lopulta paras ratkaisu oli (ylläri) vahvasti ponnistuspaikan merkkaava valssi. Jaakotus hypyllä 7 käänsi hyvin A'lle.
9-18: Seuraava ongelma oli hyppy 12, koska putki heitti koiraa aavistuksen hypyn väärälle puolelle. Mulla oli pakkomielle olla tekemässä (jalka!)tönäisyä siivekkeen kohdalla, vaikka se olisi toiminut mun ollessa edempänäkin. Hypyllä 14 jaakotus sekoitti mun suuntavaiston enkä millään saanut Sätkää oikeaan putkenpäähän, mutta Esan ohjatessa koiraani setti sujui... Hups. Parempaa jälkeä sain aikaiseksi valssaamalla. Käännös hypyllä 17 oli hieno, kun valssini ei levinnyt yhtään vaan pysyi puominmyötäisenä.
19-23: Sätkä tuli hyvin mukaan vetoon eli putki 19 ei tuottanut vaikeuksia, mutta linja 20-21 sen sijaan tuotti. Lopulta paras ohjaustapa oli tehdä puolivalssi 21 jälkeen ja sylkkäri 21-23 (muista ranneliike!). Jyrkkä avokulma kepeille oli liian vaikea.

Tiivistettynä aika normaalit treenit: paljon hienosäätöongelmia erityisesti rytmityksen kanssa, mutta homman toimiessa teemme todella hienoa pätkää. Ne pätkät vain ovat vielä turhan harvassa. Yhtä ainutta rimaa ei S muuten näissä treeneissä tiputtanut, rasti seinään :)

________

Perjantaina oli vikat junnujen treenit ennen joulutaukoa. Näissä merkeissä junnut saivat kokeilla toistensa koirien ohjaamista, ja halusipa eräs rohkea lähteä Sätkänkin kanssa radalle. Sain jälleen todeta, että tuon koiran reaktiokyky on jotain käsittämätöntä ja että se ei korjaa ohjaajan virheitä juuri lainkaan. Ei mikään helpoin kaveri.
Treenasin myös itse hiukan ennen ja jälkeen treenien. Kepeillä sisäänmenoja ja ohjaushäiriöitä kuten vahvaa vedätystä, persjättöjä & valsseja ja koiraa vastaan tulemista. Kontakteilla niitä ongelmallisia persjättöjä etupalkalla, no problem. Hypyillä (rima 25cm) cik&cap:eja, multiwrappeja ja hypyllelähetyksiä niin, että mun liike lähti heti lähetyksen jälkeen poispäin koirasta. Sätkälle tuollaiset ovat tajuttoman vaikeita, se jättää aina hommat kesken ja lähtee mun perään.

________

Olen viime aikoina pahasti laiminlyönyt Sätkän agilitytaitoja ja keskittynyt lähinnä ratasuorituksiin ja omaan ohjaamiseeni. Ratasuorituksemme paranisivat kuitenkin huomattavasti, kun koirani olisi paremmin opetettu. Niinpä päätin tehdä listan treenattavista koirataidoista:
  • cik&cap (rima varovaisesti ylös, multiwrapit, eri kulmat ja vauhdit, mun liikehäiriö)
  • serpentiinit, välistävedot
  • eteenmeno (vahvistus)
  • irtoaminen hypyille (oma liike poispäin koirasta ja homma hoidetaan silti loppuun!)
  • keppikulmat (avokulmat tuottavat vaikeuksia)
  • itsenäinen keppisuoritus (rankemmat ohjaajahäiriöt)
  • kontaktit (persjätöt)
  • hyppytekniikka (säännöllisempää)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti