sunnuntai 30. syyskuuta 2012

PM-kisat

Piirinmestaruudesta kisattiin Tuomarinkartanon vinttikoirakeskuksella, ja me olimme Sätkän kanssa lupautuneet EKK:n joukkueeseen. Sätkän pisterivi selityksineen:

Paikkamakuu 0
Makasi kuulemma pientä haistelua lukuunottamatta hyvin siihen saakka, kun flätti alkoi pitää laulukonserttia ---> Sätkä oli ponkaissut seisomaan ja painunut heti takaisin maahan ---> ryöminyt pari senttiä. Oma moka kun vein keskeneräisenä kokeeseen.

Seuraaminen 8
Sätkän kamalinta seuraamista ikinä, paikka seilasi ja kun koira oli skarppi, niin se edisti törkeästi. Lisäksi saimme ansaittua kommenttia siitä, että Sätkä painoi minua koko ajan oikealle viistoon.

Liikkeestä maahanmeno 9
Alustavan pätkän seuruu edisti, piste kuitenkin lähti perusasentoon tarvitusta kaksoiskäskystä.

Luoksetulo 8
Sätkä päätti yllättää ja tuli suoraan sivulle, mistähän se tuon keksi? Onneksi tuomari ei tätä tiennyt vaan rokotti pelkästään valuneesta stopista.

Liikkeestä seisominen 8
Palatessani koiran taakse se kääntyi hiukan, otti mielestäni painetta liikkurista.

Nouto 9
Ei irrottanut ekalla käskyllä ja taisi ennakoida perusasennon, tuomari ei tätä huomannut.

Kaukot 9
Hienot! Astuin kuitenkin koiran viereen siirtyessäni raasun tassun päälle ---> se väisti loikkaamalla omia aikojaan perusasentoon, joka oli vino.

Hyppy 10
Kaukojen tekniikkaopetus kantoi hedelmää: koira istuutui hienosti takajalat paikoillaan. Lopussa törmäsi perusasentoon, mutta tuomari ei tainnut huomata.

Kokonaisvaikutus 8
Tuomari olisi halunnut antaa kympin, työskentely oli kuulemma ollut iloista ja energistä, mutta Sätkis poistui (taas) kehästä liikkeiden välillä, tällä kertaa se lähti kapulaa hakeneen liikkurin mukaan.

Yhteensä 147p. ja AVO2

Yleisarviona sanoisin, että tasomme mukainen suoritus. Kapulan antaminen liikkurille suorituksen alussa selvästi hämäsi Sätkää, se vilkuili sen jälkeen koko ajan liikkurin suuntaan ja kapula-haaveissaan taisi seurata liikkuria ulos kehästäkin. Omasta mielestäni koira ei tuntunut olevan tarpeeksi läsnä, mutta ulkopuoliset sanoivat sen olleen keskittyneempi kuin usein treeneissä. Ehkä se oli sitten vain eri tavalla keskittynyt.

Otin vielä kehien purkamisen jälkeen palauttavaa treeniä, palkkailin kaukojen ekasta noususta ja heitin suoraa palkkaa luoksetulon stoppiin. Seuraamispaikan palautin takaisin taaemmas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti